Ποδόσφαιρο info.gr. Τα πάντα για το Ποδόσφαιρο

Γενικά για το ποδόσφαιρο

Βιβλία για το ποδόσφαιρο

Διδακτική ποδοσφαίρου για παιδιά και εφήβους

ΠΙΣΩ

Διδακτική στο ποδόσφαιρο για παιδιά και εφήβους

Διδακτική στο ποδόσφαιρο για παιδιά και εφήβους

Daniel Memmert & Peter Breihofer
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Στο βιβλίο Διδακτική στο ποδόσφαιρο για παιδιά και εφήβους παρουσιάζεται μια αποτελεσματική μέθοδος για τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε σήμερα να διδάξουμε το ποδόσφαιρο σε παιδιά από 10 έως 18 ετών, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Περιλαμβάνονται ασκήσεις για τεχνική, τακτική, κεφαλιές, σουτ, σταμάτημα μπάλας, κοντρόλ, ντρίπλα κ.ά. Επίσης περιέχονται ασκήσεις για τον τερματοφύλακα. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε γήπεδα με χορτάρι (5x5, 7x7, 11x11), όσο και στο ποδόσφαιρο σάλας.

Βήμα προς βήμα δομούνται στοιχεία τεχνικής και απλής τακτικής, για να μεταδοθεί τελικά η ικανότητα στο παιχνίδι 11 εναντίον 11. Το βιβλίο περιέχει 6 προπονητικές μονάδες (συνολικά 18) για κάθε ηλικιακό επίπεδο (10-13 ετών, 14-16 ετών, 16-18 ετών). Κάθε μονάδα εξάσκησης έχει διάρκεια 80 λεπτών και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς πρόβλημα στη διδασκαλία και στην προπόνηση του ποδοσφαίρου. Οι συγκεκριμένες προπονητικές μονάδες χρησιμοποιούνται από τους Γερμανούς προπονητές στο μάθημα του ποδοσφαίρου στα γερμανικά αθλητικά σχολεία, καθώς και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Όλες οι προπονητικές μονάδες και ασκήσεις παρουσιάζονται με video στο DVD που περιλαμβάνεται μέσα στο βιβλίο, με σκοπό την καλύτερη κατανόησή τους από τον αναγνώστη.

Το βιβλίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προπονητές ποδοσφαίρου σε ακαδημίες και συλλόγους, σε καθηγητές φυσικής αγωγής και γυμναστές, καθώς και σε σπουδαστές της αθλητικής επιστήμης σε πανεπιστημιακές και παιδαγωγικές σχολές. Είναι απαραίτητο επίσης για γονείς που θέλουν να διδάξουν τις θεμελιώδεις αρχές του ποδοσφαίρου στα παιδιά τους.

Προλογίζει ο Ότμαρ Χίτζφελντ.

ISBN: 978-960-98258-2-5
ΣΕΛΙΔΕΣ: 168
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικίας Τώνης
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17Χ24

Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172 (Βιβλιοπωλείο Ηριδανός)
56626 Συκιές - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 629319 ΦΑΞ: 2310 629319

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Το footballinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο. Τα πάντα για το ποδόσφαιρο.

WEB-SOLUTIONS LTD © ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ INFO.GR